קרקרים מחומוס

מתכון לקרקרים על בסיס קמח חומוס. כי (כמעט) תמיד עדיף להמנע מקמח מדגנים!

כמות לבערך 34 קרקרים

המרכיבים:
1כוס קמח חומוס
1כוס שיבולת שועל דקה
3/4 כוס זרעי דלעת קלופות
1/2 כוס זרעי שומשום
1/3 כוס גרעיני פשתן
1 וחצי כפיות מלח בריא
2 כפיות זעתר
2 וחצי כפות שמן זית כתית מעולה
2 כוסות מים
אפשר לפזר קצת קצח לפיזור לפני אפייה

הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים. זה אמור להיראות כמו מים לבנים וקצת דלילים מידי עם מלא גרעינים.
שופכים את הנוזל הזה לשתי תבניות התנור (גדולות ושטוחות). מפזרים באופן שווה עם כף כך שהתערובת מגיעה לנפח שווה פחות או יותר.
לאפות בחום של כ- 160 מעלות למשך 12 דקות . עדיף במצב טורבו, ככה שתי התבניות נאפות טוב יותר.
מוציאים בזריזות את משטח הקרקרים שהתחיל להתקשות. פורסים אותו כמה שיותר מהר לריבועים שלא יתפוררו. אפשר לעשות את זה עם גלגלת פיצה ואפשר גם סתם סכין חדה לא משוננת (לא מומלץ להשתמש בסכיני לחם משוננות).
מכניסים חזרה לתנור ל25 דקות אפיה או יותר.

הקרקרים צריכים להיות קשים ויבשים. אם הקרקרים עוד לא התייבשו ממשיכים לייבש עד שיתקשו (זה יכול לקחת גם כמעט שעה).

חשוב להוציא אותם מהתבנית ואחרי שהם טיפה מתקררים לשבור את ריבועי הקרקר לפני שזה קר לגמרי. אם מחכים יותר מידי זמן, הקרקרים עלולים לא להיפרד בצורה טובה אלא סתם להישבר לרסיסים.
מומלץ לשמור בקופסא אטומה.

תודה למרגלית על המתכון. שהוכן בהשראת מתכון מהבלוג ״דברים בעלמה״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז