קרקרים ללא גלוטן

אומנם ללא גלוטן, אבל לא מעט קלוריות. מצד שני, מדובר בקלוריות בריאות ובמוצר עם אינדקס גליקמי נמוך

 

מרכיבים (עדיף לעבוד עם משקל במדידת החומרים)

160 גרם (1 כוס + כף) קמח עדשים כתומות

160 גרם (1 כוס + כף) קמח חומוס

60 גרם (1 כוס +כפית) זרעי פשתן

50 גרם (שליש כוס + כף) שיבולת שועל

120 גרם (3/4 כוס) שומשום מלא

120 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) גרעיני חמניה

16 גרם (כף + כפית) מלח

120 מ״ל (כחצי כוס) שמן זית/חמאה מומסת/שמן קוקוס – אפשר לשלב חמאה ושמן זית יחד.

200 מ״ל מים קרים

הכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים במעבד מזון, מוסיפים את הנוזלים רק עד שכל התערובת מתאחה.

יוצרים רולדה מהעיסה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל – 20 דקות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חותכים את הרולדה בסכין חדה ורטובה מעט לפרוסות של כחצי ס״מ, ומניחים בתבנית על נייר אפייה. מפזרים קצח וניתן גם מעט מלח גס.

אופים כחצי שעה או עד השחמה.

תודה רבה מאוד לעופר על המתכון

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז