ראו כאן מתכון טעים ובריא לקראמבל תפוחים, נקטרינות, אגסים ואוכמניות. ניתן לעשות כמה גרסאות עם פירות שונים. בסיס התפוחים הוא הכרחי…
* זה הקראמבל תפוחים תפוחים ואננס (מהקפאה, לעולם לא מקופסה), ובחלק העליון תוספת קוקוס טחון לתערובת הקוואקר-שקדים להשלמת הסטייל הטרופי באמצע החורף
מרכיבים והכנה:
לחתוך 4 תפוחים, 2 אגסים ו-2 נקטרינות (עם קליפה) ולבשל עם מעט מים, מקלות קינמון ותרכיז סיידר תפוחים לפי המתיקות הרצויה – עד שמתרככים אבל לא מאבדים צורה. לטחון חלק קטן עם מיקסר יד.
לקרר מעט ולשטח בתבנית.
מעל: כוס שקדים טחונים, כוס קוואקר* (כאן ללא גלוטן), רבע כוס שמן קוקוס (כבישה קרה), מייפל טבעי, מעט וניל. לערבב, לקרר קצת במקפיא, לפורר ולהדק מעל.
אפיה – 15-10 דק’ על 180 מעלות
*אפשר להוסיף לקוואקר גם אגוזי מלך קצוצים.
וכאן גרסה של קרמבל התפוחים עם פטל:
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883