קראמבל תפוחים טעים ובריא

מתכון לקראמבל תפוחים

מרכיבים:
6-5 תפוחים (אפשר מסוגים שונים)
*אפשר להוסיף לבישול עוד פירות כמו אגסים או נקטרינות, ואחרי הבישול פירות כמו אוכמניות, פטל אדום או אננס (מהקפאה, לא מקופסה!!!)
2 מקלות קינמון
אבקת קינמון
3/4 כוס שקדים קלופים טחונים / קמח שקדים
3/4 כוס קוואקר עבה (לא גרוס של דייסה)
1/4 כוס קוקוס טחון
תרכיז סיידר תפוחים טבעי (אפשר להחליף בסירופ מייפל)
סירופ מייפל טבעי
רבע כוס שמן קוקוס מומס
מעט תמצית וניל

 

מתכון לקראמבל טבעוני וטעים

הכנה:

שכבה תחתונה:
לחתוך 6-5 תפוחים (עם קליפה) לקוביות, ולבשל עם מעט מים ושני מקלות קינמון – עד שמתרככים אבל לא מאבדים צורה. לקרר מעט, להוציא מקלות קינמון, לסנן את הנוזל (שמומלץ לשתות!) ולטחון חלק קטן מהתפוחים עם בלנדר מוט.
להוסיף מעט אבקת קינמון ותרכיז סיידר תפוחים טבעי – או סירופ מייפל, ולערבב. לשטח בתבנית אינגליש קייק (רצוי מזכוכית למען ההיבט אסתטי. 🙂
*אם משלבים פירות יער / אננס – לפזר אותם בין שתי שכבות של תפוחים.

שכבה עליונה:
לערבב את הקוואקר, אבקת השקדים והקוקוס עם אבקת קינמון וסירופ מייפל לפי הטעם, ומעט וניל. להוסיף בהדרגה תוך ערבוב שמן קוקוס – רצוי עם הידיים כדי שיתפזר טוב.
לפזר ולהדק בעדינות את התערובת מעל התפוחים.
לאפות – 15-10 דק’ או עד שמתחיל להשחים על 180 (חימום מראש).

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז