- חותכים פירות קיץ “עייפים” לקוביות או פרוסות.
- אפשר להשתמש בתפוחים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, ענבים וכו’. אפשר להוסיף צימוקים.
- כמות לפי גודל התבנית שמשתמשים בה.
- ממיסים כף דבש (אפשר יותר אם רוצים מתוק יותר) בחצי כוס מים רותחים ומערבבים עם הפירות . אפשר להוסיף מיץ לימון, קינמון, קצת יין מתוק. שמים בתבנית.
- מכינים את הציפוי : מערבבים כוס שיבולת שועל , 2-3 כפות של שקדים טחונים, כף שמן איכותי, חצי כף דבש מומס בחצי כוס מים רותחים. (אפשר כמובן להגדיל כמויות בהתאם לגודל התבנית) .
- ניתן להוסיף קינמון, שקדים גרוסים, אגוזים וכו’.
- משטחים את הציפוי על הפירות.
- אופים בתנור (180 מעלות) כ- 45 דקות, או עד שמזהיב.
- בתיאבון.
ותודה רבה לעינב על המתכון המקורי!
תגובות אחרונות