קציצות עדשים, קינואה, פטריות וסלרי

מתכון להכנת קציצות טעימות ובריאות על בסיס עדשים, קינואה, פטריות והמון סלרי

קציתות עדשים, קינואה, פטריות וסלרי מוכנות

כמות מרכיבים להכנת 18 יחידות גדולות של קציצות בריאות וטעימות

מרכיבים:

1 כוס גדולה עדשים כתומות (300 מ”ל)
2/3 כוס קינואה (200 מ”ל)
2 פטריות פורטבלו גדולות (או 7-6 קטנות) ללא הרגליים
7-6 שיני שום
כוס גדולה של עלי סלרי קצוצים גס, דחוסים (אפשר חצי סלרי חצי פטרוזיליה / כוסברה)
כף גדושה טחינה גולמית
מעט בהרט
מעט קינמון
מלח ופלפל
גרידת קליפה ומיץ מחצי לימון.

הכנה:

לשטוף ולהשרות את העדשים למשך כ-3 שעות.
לבשל את הקינואה ולקרר. לשים לב שלא יישארו נוזלים.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לסנן היטב את העדשים ולהכניס למעבד מזון עם כל יתר המרכיבים – חוץ מהקינואה, גרידת ומיץ הלימון.
לרסק לתערובת אחידה, במרקם דומה לשל חומוס.
להוסיף בערבוב ידני את הקינואה וגרידת הלימון.
לשמן תבנית וליצור קציצות בקוטר של בערך 5 ס”מ ועובי של כ-1.5 ס”מ עם כף.

קציצות עדשים וקינואה, פטריות וסלרי בשלבי הכנה

 

לאפות 6 דקות, להפוך עם כף טיגון ולאפות 6 דקות נוספות.
לסחוט מיץ לימון לפני ההגשה.
לאכול מיד, או לסגור בקופסת זכוכית כשהקציצות עדיין חמות, שלא יהפכו יבשות וקשות.

 

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז