מתכון להכנת קציצות טעימות ובריאות על בסיס עדשים, קינואה, פטריות והמון סלרי
כמות מרכיבים להכנת 18 יחידות גדולות של קציצות בריאות וטעימות
מרכיבים:
1 כוס גדולה עדשים כתומות (300 מ”ל)
2/3 כוס קינואה (200 מ”ל)
2 פטריות פורטבלו גדולות (או 7-6 קטנות) ללא הרגליים
7-6 שיני שום
כוס גדולה של עלי סלרי קצוצים גס, דחוסים (אפשר חצי סלרי חצי פטרוזיליה / כוסברה)
כף גדושה טחינה גולמית
מעט בהרט
מעט קינמון
מלח ופלפל
גרידת קליפה ומיץ מחצי לימון.
הכנה:
לשטוף ולהשרות את העדשים למשך כ-3 שעות.
לבשל את הקינואה ולקרר. לשים לב שלא יישארו נוזלים.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לסנן היטב את העדשים ולהכניס למעבד מזון עם כל יתר המרכיבים – חוץ מהקינואה, גרידת ומיץ הלימון.
לרסק לתערובת אחידה, במרקם דומה לשל חומוס.
להוסיף בערבוב ידני את הקינואה וגרידת הלימון.
לשמן תבנית וליצור קציצות בקוטר של בערך 5 ס”מ ועובי של כ-1.5 ס”מ עם כף.
לאפות 6 דקות, להפוך עם כף טיגון ולאפות 6 דקות נוספות.
לסחוט מיץ לימון לפני ההגשה.
לאכול מיד, או לסגור בקופסת זכוכית כשהקציצות עדיין חמות, שלא יהפכו יבשות וקשות.
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883