קציצות עדשים מונבטות וירקות  

מתכון לקציצות עדשים בריאות וטעימות

*אין לי אמדן כמויות, הכנתי משקית שלמה של עדשים ויצאה כמות ענקית, הכנתי 60 קציצות קטנות והקפאתי יותר מחצי התערובת. 🙂

חומרים ודרך הכנה:

1 חב’ עדשים חומות קטנות (500 גרם) – להשרות כמה שעות במים ולאחר מכן להנביט יומיים-שלושה (במסננת פלסטיק מעל קערה – להרטיב מדי פעם).

מהכמות הזו מכינים בסיס אחיד עם ירק אחד בכל פעם – בטטה, זוקיני, או סלק (אם מכינים את 3 הסוגים יש להכין מחדש עם הבסיס כל פעם ולשטוף את המג’ימיקס במים בין לבין).

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים במג’ימיקס וגורסים בפולסים עד שנוצרת תערובת אחידה אך פירורית (לא מחית):

2.5 כוסות עדשים מונבטות

חצי כוס שקדים קלופים

1 בצל בינוני – חתוך לחתיכות בינוניות

כפית גדושה שום כתוש (לא קפוא, אמיתי 🙂

כפית מלח בריא

ואחד מבין אלה – חתוכים לחתיכות בינוניות:

3 זוקיני בינוניים, או –

2 בטטות בינוניות, או –

2 סלק בינוניים

משמנים תבנית אפיה גדולה ויוצרים קציצות קטנות ודקות בתבנית לקציצות ופלאפל (לדחוס לתוכה בכף ולשטוף אותה בין קציצה לקציצה כדי שלא ידבקו).

אפייה: 25-20 דקות. להניח להתייצבות כעשר דקות.

*רטבים:

1) טחינה עם קצה כפית מחית קארי צהוב, רוטב סויה ולימון,

2) שקדיה עם מעט מים, פפריקה אדומה מתוקה, לימון ומלח.

 

קציצות עדשים מתכון בריאות

*האורז בתמונה: מלא עגול (אפשר להוסיף לאחר הבישול מעט מיץ לימון ורוטב סויה, או רק מלח), עם כוסברה אורגנית קצוצה ושקדים קלויים.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז