קציצות עדשים, כוסמת וירקות 

מתכון לקציצות עדשים, כוסמת וירקות 

*כמות להמון קציצות (בערך 50)

*לחמם תנור ל-180 מעלות

סלק בינוני – חתוך לחתיכות בינוניות

2 גזרים בינוניים – חתוכים לפרוסות עבות

1 זוקיני בינוני – חתוך לפרוסות עבות

1 בצל בינוני – חתוך לחתיכות בינוניות

כפית גדושה שום כתוש

3 כוסות עדשים חומות מבושלות מסוננות היטב

4 כוסות כוסמת ירוקה מבושלת (כמו אורז – 2 כוסות מים על כוס כוסמת)

1.5 כוסות אגוזי מלך

מלח בריא ופלפל

קציצות טבעוניות

הכנה:

לגרוס את האגוזים במג’ימיקס ולהוסיף את יתר המרכיבים לפי הסדר, תוך ריסוק בפולסים: ירקות ועדשים, כוסמת, שום, מלח, פלפל.

משמנים תבנית אפיה גדולה ויוצרים קציצות קטנות ודקות בתבנית לקציצות ופלאפל (לדחוס לתוכה בכף ולשטוף אותה בין קציצה לקציצה כדי שלא ידבקו).

אפייה: 25-20 דקות. להניח להתייצבות כעשר דקות.

*מומלץ להגיש עם פירה כרובית, ברוקולי ובטטה ועם טחינה.

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז