מתכון לקציצות עדשים, כוסמת וירקות
*כמות להמון קציצות (בערך 50)
*לחמם תנור ל-180 מעלות
סלק בינוני – חתוך לחתיכות בינוניות
2 גזרים בינוניים – חתוכים לפרוסות עבות
1 זוקיני בינוני – חתוך לפרוסות עבות
1 בצל בינוני – חתוך לחתיכות בינוניות
כפית גדושה שום כתוש
3 כוסות עדשים חומות מבושלות מסוננות היטב
4 כוסות כוסמת ירוקה מבושלת (כמו אורז – 2 כוסות מים על כוס כוסמת)
1.5 כוסות אגוזי מלך
מלח בריא ופלפל
הכנה:
לגרוס את האגוזים במג’ימיקס ולהוסיף את יתר המרכיבים לפי הסדר, תוך ריסוק בפולסים: ירקות ועדשים, כוסמת, שום, מלח, פלפל.
משמנים תבנית אפיה גדולה ויוצרים קציצות קטנות ודקות בתבנית לקציצות ופלאפל (לדחוס לתוכה בכף ולשטוף אותה בין קציצה לקציצה כדי שלא ידבקו).
אפייה: 25-20 דקות. להניח להתייצבות כעשר דקות.
*מומלץ להגיש עם פירה כרובית, ברוקולי ובטטה ועם טחינה.
מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883