קציצות עדשים הודיות שפית כרמית אלקיים

קציצות עדשים הודיות chana dal
קציצות טבעונית, צמחוניות, ללא גלוטן ועם המון המון טעם של הודו

חומרים
2 כוסות נבטוטים (עדשים מונבטות מסוגים שונים)
חצי צרור כוסברה טריה
2 כפיות זרעי כמון טחונים
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית צ'ילי או חצי פלפל צ'ילי ירוק (אם אוהבים)
2 כפיות ממרח ג'ינג'ר שום (מתכון בהמשך) או 3 שיני שום וכפית ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח
מעט שמן זית לטיגון או להברשה

הכנה
1. מכניסים את כל החומרים לפוד פרוססור וטוחנים למירקם גס (שנרגיש את העדשים, לא להגיע למירקם מישחה)
2. יוצרים כדורים קטנים בעזרת ידיים רטובות ומשטחים מעט.
3. אפשר לטגן: מחממים שמן זית במחבת טפלון ומטגנים שתי דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות
4. אפשר גם לאפות: מחממים תנור אפיה ל 180 מעלות, מניחים את הקציצות על ניר אפיה, מברישים במעט שמן זית ואופים 10 דקות
5. אפשר להגיש עם ראיטה- יוגורט עיזים, מלפפון וכמון טחון

 

ממרח ג'ינג'ר שום
שילוב של ג'ינג'ר טרי ושום טרי כממרח שהוא בסיס לתבשילי ירקות בהודו. לא חריף כמו שזה נשמע.

חומרים לכוס ממרח

1/2 כוס שיני שום מקולפות
1/2 כוס פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי ומקולף
1/4 כוס מים

הכנה
טוחנים את כל המרכיבים בפוד פרוססור עד שמתקבל ממרח חלק.
שומרים בצנצנת זכוכית במקרר לכל שימוש .

מתכון של שפית כרמית אלקיים

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז