קציצות עדשים ברוטב עגבניות

מצרכים לקציצות:

1 כרישה קטנה

3 שיני שום

1 וחצי כפות של זרעי פשתן

400 גרם עדשים ירוקות

2 כפיות של עשבי תיבול (אורגנו/ עשבי פרובנס)

50 גרם אגוזי מלך

1 כפית ממרח מיסו חום

1 כף רסק עגבניות אורגני

חופן עלי בזיליקום

מלח ים ופלפל שחור

2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים

שמן זית

 

מצרכים לרוטב:

4 שיני שום

600 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים

1 כף חומץ תפוחים אורגני

2 כפות רסק עגבניות אורגני

קורט פתיתי צ'ילי

כוס עלי תרד

חופן עלי בזיליקום

2 כפות טחינה

מלח ים פלפל שחור

 

אופן ההכנה :

לקצוץ את הכרישה ושיני השום. לטגן במחבת מספר דקות.

להכניס למעבד מזון את כל המצרכים מלבד הקמח. להוסיף מעט שמן זית ולערבל לתערובת חלקה.

ליצור 16 כדורים. לגלגל בקמח ולהכניס למקרר ל 20 דקות להתייצבות.

להכנת הרוטב : לקצוץ את השום. לחמם סיר, להוסיף שמן זית ולטגן את השום עם המלח והפלפל מספר דקות. להוסיף את חצאי עגבניות השרי, להנמיך את האש ולבשל 10-15 דקות עד שהעגבניות מתרככות. להוסיף מים מדי פעם כדי שלא ידבקו לסיר וישרפו.

לאחר 15 דקות למעוך מעט את העגבניות בסיר, להוסיף את החומץ, רסק העגבניות והצ'ילי ולהמשיך לבשל עוד מספר דקות. לערבב מדי פעם.

להוסיף את הבזיליקום, התרד, והטחינה ולבשל עוד דקה.

להוסיף את קציצות העדשים ולבשל על אש נמוכה במשך 20-30 דקות.

אפשר להגיש עם אורז מלא או קינואה

 

ותודה רבה לאפרת נפתלי על המתכון!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז