קציצות טופו עם רוטב בטטות וערמונים

קציצות טופו אפויות יחד עם רוטב בטטות וערמונים לתפארת:

קציצות טופו עם רוטב בטטות

מתכון להכנת קציצות טופו

מרכיבים לכ-60 קציצות. אפשר להכין חצי כמות.

1 ק”ג טופו קשה
5 כפות גדושות קמח שקדים
1 כפית שטוחה שום גבישי (רצוי אורגני)
2 כפיות מלח (או יותר)
1 כפית שטוחה קינמון צילוני
2 כפות פתיתי בירה

הכנה:
לחמם תנור מראש ל-250 מעלות.
לספוג נוזלים מהטופו, לחתוך לחתיכות גדולות ולהכניס למעבד מזון. להפעיל ולהוסיף בהדרגה את יתר המרכיבים, עד שנוצר גוש אחיד שמתחיל לטפס למעלה. 🙂
להכין באצבעות רטובות כדורים בגודל פינג-פונג ולהניח על נייר אפייה משומן.
לאפות 10 דק’ על 250, להוריד ל-200 ולאפות עוד 7-5 דק’.
לקרר מעט את הקציצות לפני בישול ברוטב למשל כ-10 דק’ נוספות – על אש קטנה ללא מכסה.

 

מתכון להכנת רוטב בטטות וערמונים

מרכיבים:

מעט שמן קוקוס
2 בטטות גדולות חתוכות לחתיכות גדולות
400 מ”ל נוזל קוקוס 6% שומן או יותר
2 חב’ ערמונים קלופים
6-7 שיני שום
1 כפית שטוחה קינמון צילוני
חצי כוס מים
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח בריא
פלפל

הכנה:

להקפיץ את השום במעט שמן קוקוס. להוסיף קינמון ופפריקה ולערבב. להוסיף בטטות ולהקפיץ מעט. להוסיף ערמונים ולאחר מכן הוסיף נוזל קוקוס וחצי כוס מים ולכסות.
להביא לרתיחה ולהנמיך אש. לבשל עד שהבטטות יתרככו, ולאחר שיתקררו מעט לרסק בבלנדר מוט. להוסיף מלח ופלפל.

*מומלץ להגיש עם בצל סגול חתוך לרצועות דקות, שאחרי הקפצה והשחמה (אפשר ללא שמן) מוסיפים לו פרוסות דקות של פטריות פורטבלו, מלח ופלפל ומעט קינמון.
הולך טוב גם עם “פרמזן” מ-2 כפות קמח שקדים, 2 כפות פתיתי בירה, ומעט מלח.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז