קציצות טופו ברוטב תרד, קישואים, נוזל קוקוס וחמאת בוטנים

מתכון בריאות לקציצות טופו עשירות

שימו לב לתמונות המשכנעות כאן למטה…

 

חומרים לקציצות:

*כ-50 קציצות – אפשר להכין חצי מהכמות (גם של הרוטב) – או  להקפיא תערובת קציצות ורוטב בנפרד.

600 גר' טופו במרקם קשה

1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

חצי כוס אגוזי מלך

5-4 שיני שום כתושות

4-3 כפות רוטב סויה איכותי (תוצרת יפן)

2 כפות שקדיה או שמן קנולה (שמן לפתית בכבישה קרה)

2/3 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס

מלח ופלפל

 

חומרים לרוטב:

1 חב' מדליוני תרד קפוא סנפרוסט (או חב' תרד טרי אורגני)

4 קישואים גדולים

400 מ"ל נוזל קוקוס (אני השתמשתי במופחת שומן)

2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית

מלח בריא  ופלפל

(כדאי להכין את הרוטב בזמן שהקציצות בתנור)

 

הכנת הקציצות:

לחמם תנור ל-180 מעלות (לא טורבו). לרסק את כל החומרים לפי הסדר במעבד מזון איכותי (מג'ימיקס) לתערובת אחידה; את הקמח להוסיף בהדרגה*.

ליצור כדורים מהתערובות ולהניח על נייר אפייה משומן. לאפות 20 דק' ולבשל על אש קטנה בתוך הרוטב המוכן כ-20 דקות נוספות.

*המרקם צריך להיות רך ומעט דביק, אבל כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים באצבעות מעט רטובות. אם הוא קשה מדי – להוסיף מעט מים (תלוי בסוג הטופו).

 

הכנת הרוטב:

לחתוך את הקישואים לקוביות ולבשל עם התרד המופשר (או עלים) ונוזל הקוקוס עד שהקישואים מתרככים.

לרסק למחית אחידה עם בלנדר-יד ואח"כ להוסיף חמאת בוטנים, מלח ופלפל.

 

אפשרויות הגשה – עם אטריות אורז / אורז. למעלה – כוסברה קצוצה ואגוזי קשיו מלוחים / בוטנים מלוחים.

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז