קציצות טופו ברוטב עגבניות, זוקיני ויין

מתכון מפנק לקציצות טופו ברוטב עגבניות, זוקיני ויין!

מרכיבים:
*כ-45 קציצות – אפשר להכין חצי מהכמות (גם של הרוטב) – או להקפיא תערובת קציצות ורוטב בנפרד.

לקציצות:
מעט שמן קנולה איכותי בכבישה קרה
1 זוקיני
1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
חצי כוס אגוזי מלך
5-4 שיני שום כתושות
600 גר’ טופו במרקם קשה
4-3 כפות רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)
2 כפות ״שקדיה״ או טחינה
2/3 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
מלח ופלפל

לרוטב:
7-6 שיני שום כתושות
2 זוקיני – חתוכים לקוביות קטנות
כוס כוסברה קצוצה (ולמי שקשה עם כוסברה – פטרוזיליה)
2 כוסות עגבניות מרוסקות
1/2 כוס יין אדום
4 כוסות מים
מלח בריא

קציצות טופו עגבניות זוקיני ויין

התמונה: קציצות הטופו מוגשות על בסיס אורז.

הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות (לא טורבו). לרסק בפולסים את כל מרכיבי הקציצות לפי הסדר במג’ימיקס לתערובת אחידה; את הקמח להוסיף בסוף בהדרגה.
ליצור כדורים מהתערובת ולהניח על נייר אפייה משומן. לאפות 20 דק’.
*המרקם צריך להיות רך ומעט דביק, אבל כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים באצבעות מעט רטובות.

בינתיים להכין את הרוטב:

לטגן שום כתוש במעט שמן קנולה, להוסיף קוביות זוקיני ולהקפיץ מעט. להוסיף עגבניות מרוסקות, כוסברה/פטרוזיליה, יין, מים ומלח. לכסות ולהביא לרתיחה. להקטין אש ולהוסיף את הקציצות האפויות. לבשל ללא מכסה על אש קטנה בתוך הרוטב כ-20 דקות נוספות.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז