קציצות טופו ברוטב ברוקולי מוקרם

מתכון לקציצות טופו ברוטב ברוקולי מוקרם ממרכיבים בריאים

מרכיבים לקציצות:

כמות מתאימה לכ-30 קציצות.

1 בצל בינוני
6 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה / כוסברה/ חצי-חצי
1 כוס ברוקולי מבושל (מתוך זה שמבשלים לרוטב – לפני הטחינה שלו 🙂
600 גר’ טופו במרקם קשה
2 כפות ממרח שקדים (״שקדיה״) או טחינה (בריאותית עדיף ממרח שקדים. אופיר)
3 כפות רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)
מלח בריא ופלפל
6 כפות פירורי לחם כוסמין (לגרסה ללא גלוטן – פירורי לחם ללא גלוטן)

מרכיבים לרוטב:

10-9 שיני שום
ברוקולי גדול חתוך קטן (אפשר גם קפוא כמו של ״סנפרוסט״)
400 מ”ל נוזל קוקוס (יש גם דל שומן) או – 2 ״אלפרו״ לרוטב על בסיס אורז
נענע – גבעול מרובה עלים (או שניים)
מלח בריא ופלפל

הכנת הקציצות:

לחמם תנור ל-180 מעלות.
להניח במעבד מזון את כל המרכיבים לפי הסדר הרשום, מלבד פירורי לחם, ולרסק דק – עד שמתקבל למעשה ממרח טופו פיקנטי – אפשר להתחרט על הקציצות בשלב הזה ולהנות מהממרח. 🙂
להעביר לקערה ולערבב טוב עם פירורי הלחם (מומלץ לערבב עם מרית סיליקון).
להמתין כעשר דקות וליצור בידיים מעט רטובות כדורים בגודל כדור פינג-פונג. להניח בתבנית על נייר אפייה משומן.
לאפות 20 דקות. בזמן הזה מכינים את הרוטב ואח”כ מבשלים בו את הקציצות 20 דקות נוספות – ללא מכסה.

הכנת הרוטב:

לטגן את שיני השום ולהוסיף את הברוקולי. להקפיץ מעט ולהוסיף כוס וחצי מים. לכסות ולהביא לרתיחה. להנמיך אש ולבשל עד שהברוקולי מתרכך. לטחון בבלנדר מוט ידני ואח”כ להוסיף את הנוזל קוקוס / אלפרו והנענע ולתבל. לבשל עוד עשר דקות על אש קטנה.

קציצות טופו עם ברוקולי מוקרם

*להגיש עם אורז.
*ה”אבקה” בתמונה היא “פרמזן” טבעוני: שקדים קלופים או קשיו טחונים + פתיתי בירה (1 על 1) וקצת מלח. מחזיק הרבה זמן במקפיא.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז