קציצות ברוקולי ובטטה אפויות

מרכיבים

שקית ברוקולי קפוא.

בטטה בינונית.

2-3 בצלים קצוצים.

2-3 שיני שום כתושות.

2-3 כפות זרעי צ'יה מושרים בכחצי כוס מים.

מלח

פלפל

אופן ההכנה

מפשירים את הברוקולי במסננת וקוצצים אותו.

מבשלים את הבטטה ומועכים למחית גסה.

מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד השחמה.

מכניסים לחצי כוס מים 2-3 זרעי צ'יה ומחכים עד שהם יהפכו לעיסה ג'לית.

מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל.

שמים בתבנית של התנור ניר אפיה ומשמנים אותו קלות עם תרסיס שמן זית.

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית.

אופים עד השחמה ו…בתיאבון.

הקציצות קריספיות מיד לאחר האפיה. אחר כך הן מאבדות מהקריספיות אך עדין טעימות.

בהצלחה רבה.

אורית הראל

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז