קציצות אפונה

מתכון לקציצות על בסיס אפונה.

מבשלים על אש קטנה
250 גרם אפונים טריים יחד עם תפוח אדמה אחד עד לריכוך.

מועכים למחית.

 

בקערה מערבבים 1/3 כוס שיבולת שועל, יחד עם 1/3 כוס מים. מניחים לנוח 10 דקות.

מוסיפים לקערת עם שיבולת השועל 1 בצל סגול קצוץ ועגבניה קצוצה.
צרור פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה.
פלפלון צ’ילי קצוץ.
מערבבים.
מוסיפים את מחית האפונים ותפוחי האדמה.

 

מתבלים בתבלינים רבים לפי הטעם:
פלפלת מתוקה
מלח בריא
גאראם מאסאלה
ג’ינג’ר
כורכום
כמון
גרגירי כוסברה כתושים

מוסיפים 1/4 כוס מים ומערבבים היטב.
מוסיפים 1/4 כפית סודה לשתייה.

משמנים תבנית שקעים ומניחים מהתערובת.
למי שאין תבנית שקעים יניח בכף על נייר אפייה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ- 10 דקות.

 

המתכון באדיבות מלכה גורן לוי שנותנת קרדיט לשושנה אחותה

תגובות אחרונות