קציצות אוקרה, בטטה וג’ינג’ר

מתכון להכנת קציצות על בסיס אוקרה (תוצר ה״לוואי״ מהכנת חלב סויה) יחד עם בטטה וג’ינג’ר

מרכיבים:
6 שיני שום
1 בטטה בינונית חתוכה לחתיכות גדולות
1 בצל סגול גדול חתוך לחתיכות גדולות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות ג’ינג’ר מגורר דק
כ-20 עלי נענע
4 כוסות אוקרה (ראו קישור להכנת חלב סויה ממנו ״נשארת״ האוקרה לשימוש מוצלח)
2 כפות שקדיה או טחינה (טחינה זה מזון בעל פוטנציאל אלרגני. למי שיש בעיה על רקע אלרגי – כנראה עדיף להמנע)
2 כפות גדושות קמח חומוס/עדשים
מלח ופלפל

 

קציצות על בסיס אוקרה

*בתמונה – קציצות ללא רוטב וקציצות ברוטב עגבניות עם נענע ולימונית (מתכון לרוטב עגבניות כחלק מהמתכון ל- ״קציצות עדשים השחורות״).

הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להניח במעבד מזון ולרסק בכמה פולסים את כל המרכיבים מלבד האוקרה, הקמח, המלח והפלפל – עד לתערובת פירורית אחידה. להעביר לקערה, להוסיף את האוקרה ולערבב היטב, ולאחר מכן את הקמח – בהדרגה – ולערבב היטב. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
להכין כדורים מעט יותר קטנים מגודל כדור פינג-פונג ולשטח מעט. להניח על נייר אפייה משומן ולאפות 25 דקות במרכז התנור ועוד 10-5 בחלקו העליון. הקציצות מוכנות כשהן מעט משחימות. אפשר לאכול כמו שהן או להוסיף רוטב בזמן ההגשה (מעל – לא לבשל יותר כי הן יתפוררו).

 

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז