קערת בודהה לבריאות המוח

מתכון לארוחה פשוטה ״קערת מוח בודהה״ עם רוטב טחינה לימון מהספר המומלץ של זוג הנוירולוגים: ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״.

כך הם מציגים את המתכון הזה בספר שלהם: ״ארוחה זו מזינה ועשירה. יש גרסאות למנה זו, אולם אנו מציעים כאן מנה המיועדת לבריאות המוח. הרגישו חופשיים להוסיף ירקות או דגנים נוספים״.

כמויות מתאימות להכנת 3-2 מנות.

בסיס הקינואה

4 כוסות קינואה מבושלת – לחמם על אש קטנה עם מעט מים.

ירקות בתנור

4 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לרוחב או לאורך למקלות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
1 כפית עלי טימין יבשים או טריים
1 ראש ברוקולי גדול, פרחים מפורקים

חממו את התנור ל-200 מ”צ. שמנו תבנית אפייה גדולה דייה כדי להכיל את כל הגזרים בשכבה אחת. ערבבו את הגזרים בקערה גדולה עם חצי כף שמן, מלח, פלפל וטימין. פזרו בתבנית האפייה על נייר אפייה. כסו בנייר אפייה והכניסו לתנור ל-20 דקות. ערבבו בקערה את הברוקולי עם חצי כף שמן, מלח ופלפל. לאחר 30 דקות הנמיכו את החום בתנור ל-180 מ”צ והסירו את הכיסוי. דחפו את הגזרים למחצית התבנית והוסיפו את הברוקולי בצד השני. החזירו לתנור ללא כיסוי וחממו במשך 20-15 דקות עד שהירקות צלויים ורכים. הניחו בצד.

שעועית

½1 כוסות שעועית מאש/אזוקי מבושלת
1 שן שום מעוכה
1 כף שמן זית (כתית מעולה מומלץ)
מלח ופלפל
¼ כפית כורכום
½ כפית פפריקה
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים
2 כפות מים
1 כף מיץ לימון

חממו מחבת על להבה בינונית והוסיפו את השמן והתבלינים. אדו במשך 2 דקות והוסיפו את שעועית המאש/אזוקי. ערבבו כ-5 דקות והעבירו לקערה.
הוסיפו למחבת את המנגולד. אדו בחום גבוה במשך דקה, הוסיפו מים וכסו את הסיר לרתיחה.
לאחר 2 דקות הוסיפו את השעועית שממתינה לה בקערה. הזליפו מיץ לימון וערבבו. הניחו בצד.

רוטב טחינה לימון

¼ ספל טחינה (עדיף טחינה מלאה או אפילו מונבטת)
½ לימון, סחוט
מלח
4-2 כפות מים
קישוט עליון:
¼ כוס גרעיני דלעת

הכינו רוטב טחינה לימון על ידי ערבוב טחינה, מיץ לימון, מים ומלח בקערה עד האחדה. הניחו בצד.

בקערת הגשה רחבה ערבבו את כל הרכיבים. חלקו למנות הגשה ועליהן מזגו כמות נדיבה של רוטב טחינה. קשטו בגרעיני דלעת.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז