קיש מנגולד פטריות, קיש זוקיני צהוב עם "גבינות" טופו וקשיו

שימו לב שיש כאן שלוש אפשרויות לבצק ושתי אפשרויות למילוי. מבחני הטעימה של הבצקים העלו שכולם אחלה אבל הקוואקר היה המועדף על הרוב. 🙂 ההנחיות נראות ארוכות בגלל האפשרויות השונות אבל לא לוקח הרבה זמן להכין (כשעה).

תמונות של חלק מהשלבים, כולל התוצאה הרצויה – ראו למטה.

חומרים לתבנית פאי עגולה נמוכה / 3 תבניות פאי אישיות בקוטר 14 ס"מ.

בצק – חומרים והכנה:

*אפשרות 1 – פשוטה עם טעם דומיננטי של טחינה: כוס טחינה גולמית, 2 כפות שמן קוקוס (במצב נוזלי), 3 כוסות קמח כוסמין (מלא/לבן או חצי-חצי), כפית מלח, כף שטוחה סילאן (לא חייבים). לערבב טחינה, שמן קוקוס, מלח וסילאן. להוסיף קמח בהדרגה וללוש (או במג'ימיקס). להוסיף קמח או טחינה בהתאם לצורך – הבצק צריך להיות רך אבל לא להידבק לידיים (כמו של עוגיות טחינה). לתת לבצק להתקרר כרבע שעה במקרר או במקפיא.

*אפשרות 2 – פשוטה וללא גלוטן על בסיס קוואקר: 2 כוסות קוואקר ללא גלוטן, 2 כוסות קמח שקדים (וכדי לצאת מזה יותר בזול – שקדים קלופים טחונים), 4 כפות שמן זית, כף סילאן, כפית שטוחה מלח, מעט מים פושרים. לקלות 3-2 דקות את הקוואקר על מחבת חמה, תוך ערבוב. להעביר למג'ימיקס ולרסק בפולסים יחד עם השקדים הטחונים (כך שהקוואקר לא הופך לקמח וחלקו נשאר שלם). להוסיף שמן זית, סילאן, מלח ולהמשיך בפולסים. להוסיף בהדרגה כרבע כוס מים (או פחות) – עד שהתערובת הופכת למעין בצק לא דביק שאפשר לשטח בתבנית (זמן הכנה מאוד קצר).

*אפשרות 3 – מורכבת וללא גלוטן. בצק מאסיבי שמתאים גם לפיצה טבעונית: 1 כוס קמח טף, 1 כוס קמח טפיוקה, 1 כוס קמח שקדים (שקדים קלופים טחונים), כפית סודה לשתיה, כפית מלח, 2 כפות טחינה גולמית או שקדיה, 1 גביע יוגורט סויה טבעי (הסוג הלא מתוק), בערך חצי כוס מים – להוסיף בהדרגה עד שהבצק רך אך לא נדבק לידיים (אם הוא קשה מדי להוסיף עוד מים ואם דביק להוסיף עוד קמח טפיוקה). לתת לבצק להתקרר כרבע שעה במקרר או במקפיא.

*לחמם תנור ל-180 מעלות ובינתיים להכין את המלית.

מילוי – חומרים והכנה:

מילוי 1 – מנגולד-פטריות:
חב' גדולה של עלי מנגולד טריים אורגניים – חתוכים לרצועות רחבות
3 פטריות פורטבלו גדולות – חתוכות לפרוסות
1 בצל – חתוך לרצועות דקות
1 חב' טופו
2 כפות פתיתי/שמרי בירה
3 כפות גדושות ממרח קשיו (במתכון משבוע שעבר)
מלח ופלפל
שמן זית / קנולה איכותיים

*לטגן עם מעט שמן בווק בצל, וכשהוא מתחיל להשחים להוסיף את הפטריות. לערבב מעט ולהעביר למסננת מתכת שמונחת בתוך קערה, שהנוזלים יטפטפו אליה.
*להקפיץ את עלי המנגולד עם מעט שמן, להוסיף רבע כוס מים ולאדות עם מכסה על אש קטנה. כשהעלים מתרככים להוסיף אותם לפטריות והבצל במסננת ולתת לנוזלים לטפטף.
*לרסק במג'ימיקס לתערובת אחידה: טופו, פתיתי בירה, ממרח קשיו, מלח.
*להעביר את הירקות לקערה ולערבב עם תערובת ה"גבינות". להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

מילוי 2 – זוקיני צהוב:
3 זוקיני צהובים גדולים (או 5 בינוניים)
5 שיני שום כתוש
1 חב' טופו
2 כפות פתיתי/שמרי בירה
1 כף שקדיה
כמון, מלח ופלפל
שמן זית / קנולה איכותיים

*לגרר את הזוקיני בפומפיה (או בסכין פומפיה במג'ימיקס).
*לטגן עם מעט שמן זית כף כמון. להוסיף את הזוקיני ולהקפיץ למשך כמה דקות, עד לריכוך קל. להעביר למסננת מתכת שמונחת בתוך קערה וללחוץ על הזוקיני עם כף עד שרוב הנוזלים יטפטפו לקערה.
*לרסק במג'ימיקס לתערובת אחידה: טופו, פתיתי בירה, מלח.
*להעביר את הזוקיני לקערה ולערבב עם "גבינת" הטופו. להוסיף שום כתוש, מלח ופלפל.

הרכבה ואפייה:

*בצקים 1 ו-3: *להוציא את הבצק מהמקרר, לשטח תחתית בעובי כחצי ס"מ על התבנית ודפנותיה הפנימיות, ולחורר עם מזלג (שלא יתפקע באפייה). להכניס לתנור לחמש דקות, ולאחר מכן להוציא ולמלא במלית לפי ההוראות למטה.

*בצק 2: לשטח מיד אחרי ההכנה תחתית דקה (פחות מחצי ס"מ) על התבנית ודפנותיה הפנימיות.

*למלא במלית, לשטח בקו גובה התבנית (עם כיסוי מלא של הבצק בשוליים, שלא יישרף) ולאפות למשך 30-25 דקות או עד שהחלק העליון של המלית מתחיל להשחים והבצק מוכן. מומלץ להניח להתייצבות עוד כשעה.

 

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר.

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז