קיש בריא במילוי פטריות וערמונים

קיש בטטה – שיבולת שועל (קוואקר) – שקדים, במילוי פטריות וערמונים וכיסוי תרד

קיש בטטה ושיבולת שועל במילוי פטריות וערמונים

מרכיבים:
ל-5-4 תבניות פאי אישיות בקוטר 13 ס”מ או לתבנית פאי גדולה

לבצק:
1 בטטה גדולה
1 כוס קמח שיבולת שועל
1/2 כוס שיבולת שועל גרוסה דק (קוואקר לדייסה)
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות שמן זית איכותי
מעט מלח בריא

למילוי:
בצל סגול גדול קצוץ דק
8 שיני שום כתושות
8 פטריות פורטבלו גדולות פרוסות לחתיכות קטנות ודקות
2 חב’ ערמונים חתוכים דק
מעט רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)
מעט קינמון
פלפל
מלח בריא

לכיסוי (שהוא בפני עצמו גם ממרח טופו מומלץ):
2.5 כוסות עלי תרד אורגני דחוסים
5-4 שיני שום כתושות
1 חב’ טופו במרקם רך
1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך
2 כפות פתיתי בירה
מיץ מלימון שלם
מלח בריא

קיש בטטה וקוואקר במילוי פטריות וערמונים

הכנה:
לבשל את הבטטה ולמעוך לפירה רך ואחיד. להוסיף את הקמחים והקוואקר הדק ולערבב היטב. להוסיף שמן ומלח. לשטח שכבה דקה בתבניות משומנות, ולחורר עם מזלג. לאפות 7-5 דקות על 180 מעלות ולהוציא מהתנור למילוי.
לטגן את הבצל וכשהוא מתחיל להשחים להוסיף את השום והתבלינים. לערבב טוב ולהוסיף את הפטריות והערמונים. לערבב, להוסיף מעט רוטב סויה ומלח ולבשל זמן קצר עד שהפטריות מתרככות מעט והנוזלים מתאדים.
כשהפטריות מתקררות להכניס את כל מרכיבי ממרח הטופו-תרד למעבד מזון ולרסק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
לשטח תבשיל פטריות בתבניות מעל הבצק, ולהשאיר מקום לשכבת התרד (כ-1 ס”מ).
לכסות בשכבה של ממרח תרד בעזרת מרית סיליקון.
לאפות עוד כ-30 דקות על 180 – עד שהכיסוי מתחיל להשחים.

 

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז