קישואים ופטריות כסלט מוקפץ חם ובריא

אפשר לקרוא לזה ״מוקפצים״, אפשר להתייחס לזה כ״סלט חם״, אבל זה לא משנה…הכנה פשוטה ומהירה של קישואים ופטריות באופן בריא

מאדים בשמן זית כתית מעולה את המרכיבים:
1 קישוא חתוך לפרוסות
1 סלסלה פטריות שמפניון
חופן אגוזי מלך (עדיף לקצוץ / לשבור)
1 כף תבלין טוסקנה ארומטי
1 כפית מלח איכותי

מקפיצים / מערבבים במשך כ- 5 דקות עד שמוכן*.

*מבחינת הבריאות, עדיף להכין מוקפצים על ווק או סיר מסיבי אחר, המחומם על להבה גדולה. בצורה זו לרוב לא צריך שמן, או רק כמות קטנה. הכנסת הירקות לווק לוהט גורמת להגרת הנוזלים ומאפשר הקפצה. יש לשים לב שאכן עומדים ליד הווק/מחבת לוהט ומקפיצים את הירקות בתדירות גבוהה. כמובן שאפשר מעט שמן, אבל עדיף בהחלט מעט, וכמה שיותר מאוחר על מנת שלא יישרף.

 

מתכון באדיבות מלכה גורן לוי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז