קינוח קרמל תמרים

מתכון לריבועיות קרמל תמרים טבעוני ללא גלוטן.

מרכיבים

לשכבת הבסיס:
2 כוסות אגוזים (אפשר לערבב)
200 גר תמרים
2 כפות אבקת קקאו נא
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות שמן קוקוס בכבישה קרה
קורט מלח בריא

לקרמל תמרים:
300 גר תמרים מגולענים מושרים ל- 10 דק במים רותחים.
150 גר' חמאת שקדים או בוטנים
6 כפות שמן קוקוס מומס
6 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח בריא

למעלה:
250-300 גר שוקולד מריר מומס (רצוי מעל ל- 70% מוצקי קקאו).
חצי כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים – אופציונלי

 

הכנה

לשכבת הבסיס:
1. לטחון את האגוזים במעבד מזון, להוסיף את התמרים ולטחון שוב. להוסיף את שאר המרכיבים ולטחון פעם נוספת.
2. להדק את התערובת עם הידיים על מלבנית של 20*30 עם נייר אפייה.

לקרמל:
1. להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון.
2. לפזר מעל שכבת הבסיס ולהכניס למקפיא עד שהשוקולד מוכן.

לציפוי:
1. להמיס שוקולד מריר בבאן מארי (אם משתמשים בשוקולד רגיל מהסופר אז רצוי להוסיף 1 כפית שמן קוקוס להמסה טובה יותר).
2. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים מעל את השוקולד. אם רוצים אפשר לפזר בשלב זה אגוזים קצוצים מלמעלה.
3. מחזירים למקפיא לכ- 8 שעות לפחות.
4. לאחר שזה קפא מוציאים את זה מהתבנית בעזרת נייר האפייה ופורסים לקוביות עם סכין גדולה. מכניסים לקופסה ושומרים במקפיא לכמה זמן שרוצים.

 

מתכון לקינוח מסדנת ארוחה שלמה בצלחת אחת עם אסנת קפרא.
הסדנא הבאה של אסנת תתקיים ביום שישי 7.2.2020
בין השעות 09.00-12.00 בשורשים.

נושא הסדנא:-
סדנת מאפי שמרים מקמח כוסמין.

לפרטים והרשמה התקשרו:  0545282542

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז