קינוח בריא ומפנק – עוגת גבינה ללא גבינה

מתכון לקינוח טבעוני, טעים ובריא בסגנון עוגת גבינה ללא עוגה…

 

קינוח גבינה טבעוני

 

*כמות לכ-5 צנצנות / כוסות (של 250 מ”ל)

*אפשר גם להכין עם תחתית raw או אפויה ממתכונים קודמים שפרסמתי פה

עוגת גבינה טבעונית

מרכיבים:

1 כוס אגוזי לוז קלופים (אפשר להחליף בשקדים)

3-2 תמרי מג’הול – לפי המתיקות הרצויה

1 חבילה טופו משי (מדובר בטופו רך שניתן למצוא בחנויות,טופו קדיתא או ישירות מרועי גרנט שמכין בעצמו)

1 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים למשך לילה

תמצית וניל

חצי כוס משקה אורז או שקדים (או אורז-שקדים), רצוי של ויטריז (אפשר גם משקה סויה).

גרידת קליפה של לימון וחצי ומיץ מלימון אחד

2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

סירופ מייפל טבעי

1 כוס נוזל קוקוס מופחת שומן + 2 כפות אגר-אגר

חצי כוס מים + 1 כף אגר-אגר

1 כוס פטל שחור טרי או מופשר

 

שכבה תחתונה:

לגרוס דק בפולסים במג’ימיקס אגוזי לוז, תמרים, כפית תמצית וניל וכשליש מגרידת הלימון (כדאי לטעום תוך כדי).

להניח בערך כף גדושה בכל צנצנת / כוס ולהדק קלות.

 

אמצע – קרם “גבינה” מהמם:

לבשל על אש קטנה תוך ערבוב את נוזל הקוקוס ו-2 כפות אגר-אגר. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל תוך ערבוב במשך חמש דקות, הנוזל יצטמצם בערך לחצי ויסמיך כשיתחיל להתקרר.

לערבב היטב במג’ימיקס לתערובת אחידה: טופו משי, אגוזי קשיו, משקה אורז/שקדים, שמן קוקוס, מיץ לימון וגרידת לימון נותרת, 1.5 כפיות תמצית וניל, 2 כפות סירופ מייפל (או יותר). להוסיף בערבוב ידני את נוזל הקוקוס הסמיך לאחר שהתקרר.

 

שכבה עליונה ג’לי פטל טבעי:

לבשל חצי כוס מים עם כף אגר-אגר – עד לרתיחה וחמש דקות נוספות תוך ערבוב בכל השלבים. לכבות את האש ולהוסיף את הפטל ו-2 כפיות סירופ מייפל. למעוך אותו קצת עם כף – לא יותר מדי, ולהניח להתקרר.

למזוג גבינה מעל התחתיות ולאחר שתתייצב מעט, להוסיף שכבת ג’לי פטל.

 

להכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

 

*בתמונות גם עוגת ביסקוויטים קטנה מהשאריות. 🙂

קינוח בריא טבעוני

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז