מתכון לקינוח מפנק על בסיס מרכיבים בריאים. פיתוח של יערה גיל גלזר המופלאה בהשראת הקינוח התיאלנדי בננה לוטי, שבהודו נקרא בכלל בננה רוטי. השם לא משנה לנו, העיקר שיהיה טעים ובריא ככל הניתן…
מרכיבים:
12 דפי אורז מלא
3 בננות
24 חצאי אגוזי פקאן
1 כפית שמן קוקוס מומס
1 כפית סילאן (ללא תוספת סוכר)
כמה טיפות תמצית וניל
+ תערובת של 1/2 כפית סילאן + חצי כפית סירופ מייפל טבעי
קינמון
קוקוס טחון קלוי
הכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות ולשמן נייר אפיה בשמן קוקוס.
לחתוך את קצוות הבננות, לחתוך כל אחת לחצי לאורך וחצי לרוחב (ראו תמונות כולל שלבים)
להכין תערובת של שמן קוקוס, סילאן, וניל וקינמון בקערית קטנה.
להניח דף אורז במים לכחצי דקה, עד שמתחיל להתרכך מעט. להניח על צלחת, לפזר מעט קינמון וקוקוס, להניח חתיכת בננה קרוב לקצה הקדמי ומעליה שני חצאי פקאן.
לגלגל כמו בתמונה כך שהקצה יהיה בחלק שמונח על התבנית.
למרוח במברשת סיליקון תערובת שמן קוקוס וסילאן ולנקב במרכז ובצדדים עם קיסם, שלא יתפוצץ באפייה.
לאפות 20 דקות, וכשמוכן למרוח מעל תערובת סילאן ומייפל ולפזר קוקוס קלוי.
לאכול מיד כשחם ופריך, מומלץ עם גלידה טבעונית איכותית
מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883