קינוח אורז דביק עם מנגו בסגנון תאילנדי

מתכון לקינוח יפה וטעים על בסיס סטיקי רייס עם מנגו בסגנון תאילנדי

מרכיבים:
כוס אורז דביק (sticky rice) תאילנדי
250 מ”ל קרם קוקוס (קרטון קטן)
מנגו גדול
סירופ מייפל טבעי
קוקוס טחון קלוי מעט על מחבת
קינמון

 

קינוח אורז דביק עם מנגו

הכנה:
שוטפים את האורז במסננת מתכת צפופה, ומניחים אותה מעל סיר עם מים שמגיעים עד כ-2 סנטימטר מתחת לאורז. מכסים ומבשלים באידוי כ-25 דקות אחרי הרתיחה על אש בינונית. לכבות כשהאורז רך, אך לא מדי.

בזמן האידוי להרתיח קרם קוקוס בסיר נונסטיק קטן, להנמיך אש ולהוסיף סירופ מייפל לפי הטעם (לא הכרחי, טעים גם בלי!) להוסיף את האורז ולערבב. לבשל 2-1 דקות, עד שאין כמעט נוזלים. לכבות ולהמתין כ-15 דקות עד שהתערובת נעשית מוצקה.

להפוך על צלחת ולהגיש עם פרוסות מנגו, קוקוס טחון קלוי וקינמון, ואם רוצים יותר מתוק – גם סירופ מייפל.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז