קינוח אוכמניות פריך, בריא וטעים

לקינוח הזה קוראים זוג הנוירולוגים שפרסמו אותו ״פריכוני אוכמניות״. מדובר בעוד מתכון בריא למוח מהספר ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ המומלץ.
וכך הם מתארים את המתכון: ״אכלו קינוח מהנה זה ללא רגשות אשמה. לאוכמניות תכונות נוגדות חמצון, ואילו הפריכות נוצרת בעזרת אגוזים עתירי אומגה 3. שילוב מרכיבים אלה מציע קינוח מהנה שהוא תרופה טבעית למוח בריא.״

כמויות ל: 8-6 מנות

5 כוסות אוכמניות כחולות או מיקס פירות יער

½ כוס קמח שקדים

1 כוס שיבולת שועל
½ כוס אגוזי מלך, קצוצים היטב
½ כוס דבלים, מושרות במים חמים ומעוכות למחית
1 כפית קינמון טחון
½ כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס
¼ כפית מלח ים

½ כוס חמאת שקדים טבעית (ללא מלח וללא תוספת סוכר)

½ כוס ממתיק אריתריטול (אופיר: אני מעדיף סטיביה מבחינה בריאותית).

 

אופן ההכנה

חממו תנור ל-180 מעלות.

הניחו את האוכמניות בתבנית עמוקה 20*30 ס”מ.

בקערה ערבבו את כל המרכיבים ופוררו לגושים.

שפכו מעל האוכמניות בשכבה אחידה (כמו קרמבל).

אפו 50-45 דקות (ללא כיסוי) או עד לקבלת בועות כשהתערובת בצבע חום זהוב.

הניחו ל-30 דקות לפני הגשה.

הקינוח טעים כאשר הוא טרי, אך ניתן להקפיאו לשבועיים. חממו מחדש בתנור (180 מעלות).

 

בריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז