המרכיבים:
1/4 שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ
2 וחצי כוסות עגבניות טריות
2 כוסות מים
1 כוס עדשים שחורות שטופות
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות רוזמרין
1/3 כוס גזר מגורר על פומפייה
אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים סלרי ומבשלים חמשדקות נוספות.
מוסיפים את יתרת החומרים מלבד הגזר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 25 דקות. מדי פעם בוחשים. מוסיפים את הגזר ומבשלים עוד כ- 5 דקות או עד שהעדשים מוכנות.
תבשיל נהדר לימים הקרים. מכיל חלבון מהצומח, טוב ללב ולאיזון סוכר, מכיל נוגדי חימצון. טעים ומחמם.
המתכון באדיבות הנטורופתית אפרת נפתלי