קארי מאסאמן וחמאת בוטנים

מתכון לקארי בריא ומיוחד

 

מרכיבים:

1 בצל גדול – חתוך לרצועות דקות

דלורית קטנה – מאודה מראש או אפויה שלמה כחצי שעה בחום של 200 מעלות (לא רכה מדי) – קלופה וחתוכה לקוביות

ברוקולי וחצי כרובית – מאודים זמן קצר במסננת (לא עד לריכוך) – מפורקים לפרחים קטנים

1חב’ פטריות שמפיניון פרוסות

חצי חב’ אפונה עדינה סנפרוסט – מופשרת

2 שקיות ערמונים מוכנים לאכילה – חצויים

שבבי קוקוס מיובש ללא סוכר

כוסברה קצוצה

2 כוסות חליטה של 3 כפות למון גראס מיובש או 3-2 עלים טריים וארבעה עלי כפיר ליים – להניח לשעה מכוסה ולסנן.

כפית ג’ינג’ר מגורר דק בפומפיה

מעט שמן קוקוס בכבישה קרה

מחית קארי מאסאמן

2 כוכבי אניס

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

250 מ”ל קרם קוקוס

400 מ”ל נוזל קוקוס

1 חב’ שבבי אורז או אטריות אורז רחבות – להשרות מראש במים קרים למשך כשעה

מתכון לקארי מאסאמן

הכנה:

לטגן בווק בצל בשמן קוקוס וכשהוא משחים להוסיף 3-2 כפות מחית קארי ולטגן מעט. להוסיף את הירקות החתוכים (מלבד הכוסברה), האפונה, והערמונים ולערבב בעדינות. לערבב בקערה חצי מכמות נוזל הקוקוס, קרם קוקוס, חמאת בוטנים ומחצית מחליטת הלמון גראס-כפיר, להוסיף לווק ולערבב. לבשל עוד 3-2 דקות.

הכנת האטריות:

בסיר קטן – לטגן עוד שתי כפות קארי ולהוסיף את יתר נוזל הקוקוס ואת שארית חליטת הלמון גראס. להביא לרתיחה ולהוסיף את אטריות האורז לאחר סינון המים בהם הושרו. לבשל תוך ערבוב זמן קצר – עד שיתרככו (לא יותר מדי).

*הגשה – עם פלחי לימון, כוסברה קצוצה ושבבי קוקוס.

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז