קארי ירקות וטופו

מתכון לקארי ירקות וטופו טעים ובריא

מרכיבים:
בצל חתוך לפרוסות דקות
2 גזרים גדולים חתוכים דק בקולפן
2 קישואים גדולים חתוכים דק בקולפן
פרוסת דלעת חתוכה לקוביות קטנות
עלי תרד קצוצים גס (בתמונה סנפרוסט עקב מחסור)
קופסת פטריות שמפיניון קטנות חתוכות לפרוסות
שליש שקית אפונה עדינה סנפרוסט מופשרת
שמן קוקוס בכבישה קרה
2 חב’ טופו במרקם קשה
2 כפות גדושות מחית קארי צהוב (גם עם הירוק זה מצוין אבל יותר חריף)
חצי כוס רוטב סויה איכותי
400 מ”ל נוזל קוקוס (אני משתמשת ב-6%)

*אפשר לאלתר עם ירקות שונים – העיקר הוא להכין בהקפצה מהירה

קארי ירקות וטופו

הכנה:
לטגן את הבצל במעט שמן קורוב וכשהוא מתחיל להשחים להוסיף טופו.
להקפיץ מעט ולהוסיף את כל הירקות. להקפיץ מעט ובינתיים לערבב בקערית מחית קארי ורוטב סויה.
להוסיף את האפונה ולערבב.
להוסיף רוטב סויה וקארי ולערבב.
להוסיף נוזל קוקוס , לערבב ולבשל כמה דקות אחרי הרתיחה.

מתכאון קארי צמחוני
*להגיש עם אורז ומומלץ גם עם כוסברה קצוצה, קשיו או בוטנים מלוחים ורצועות קוקוס, ולזלף מיץ מחצי לימון על כל מנה.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז