"פתיתים" מגריסים – שף בוקששתר

דרך ארוכה הם עברו, מלהיות תחליף לאורז בימי הצנע, דרך מאכל אהוב על כולנו ועד מאכל יוקרה במסעדות ניו יורק – אבל פתיתים הם בעצם פסטה מתועשת מקמח חיטה לבן שטוגן פעמיים… לכן זו הייתה שמחה גדולה לגלות, שהילדים וחבריהם מתלהבים מאותה מנה, שהוכנה מגריסים. כי לגריסים, כשזה מגיע לבריאותנו, ישנם המון יתרונות. וההכנה? פשוט כמו פתיתים.

*הכוונה כאן היא לגריסים, ולא לגריסי פנינה שהם מעט מעובדים יותר.

המנה הזו מתאימה במיוחד למי שרוצה לשמור על אינדקס גליקמי נמוך ועדיין לאכול דגנים. מוזמנים ללחוץ כאן לפרטים על סדנאות הבישול הבריא הקרובות.

 

מרכיבים:

כוס גריסים

1/2 בצל קצוץ

6 כפות שמן זרעי ענבים (אפשר להסתפק גם בכף אחת למי שמבקש להמעיט בשמן).

כפית בהרט

1/4 כפית מלח בריא

 

אפשר גם:

2 גבעולי סלרי ירוק קצוץ דק

כורכום יבש או טרי

ואפילו גזר למי שאוהב

 

הכנה:

מטגנים את הבצל בשמן, סלרי מוסיפים עכשיו. מוסיפים את הגריסים ומטגנים קצת, לצבע בהיר. בוזקים את התבלינים ומוסיפים 4 כוסות מים. מרתיחים, ומבשלים מכוסה עד שרך וכל המים נספגו, כחצי שעה. מערבבים במזלג, מכסים עוד 3 דקות ומגישים.

 

והתוצאה:

 

מתכון ותמונה באדיבות שף צחי בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז