פשטידת ירקות בריאה

אני קוראת לה ״פשטידת ירקות אלופה״… המקור היה אמור להיות תבשיל פיליפיני של אחותי התאומה שושנה.
התאמתי את המתכון לפשטידה לבקשת בתי שקצה בתבשילים.

מרכיבים:
2 בצלים יבשים
חצילים במשקל 350 גרם
דלעת במשקל 350 גרם
200 גרם פטריות
3 פלפלים אדומים מתוקים גדולים
1/2 פלפל צ’ילי אדום
600 גרם קישואים
5 שיני שום

כוס שיבולת שועל

3 ביצים L.

מלח.

הכנה:

את הירקות קולפים וחותכים לקוביות שוות גודל.
מקפיצים את הירקות לפי החלוקה הבאה בנפרד. להשתמש בשמן לפתית (קנולה איכותי) או אחר לבחירתכם.

בצל ושום
פלפלים וצ’ילי
פטריות
דלעת
חצילים
קישואים

ההקפצה  בנפרד מדגישה את טעמי הירקות הבלבדיים (אקסלוסיביים).

מעבירים את הירקות המוקפצים כל ירק בתורו לקערת זכוכית או מתכת. לא פלסטיק.
טוחנים 1 כוס פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לקמח
מוסיפים לקערה  גם 3 ביצים L. ומלח.
מערבבים באמצעות מזלגות כדי לא לפורר את הירקות ולשמור על צורתם.
אופים בחום של 250 מעלות צלזיוס  10 דקות ועוד 20 דקות בחום של 200 מעלות.

הפשטידה מונחת על נייר אפיה משומן*.

תהליך ההכנה כולו אורך כשעה.

 

מתכון באדיבות מלכה גורן לוי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז