פשטידת בטטה סגולה

על נפלאות הבריאותיות של בטטות סגולות אני מדבר הרבה, וכאן קישור למי שרוצה להבין את היתרונות הבריאותיים שבאכילת בטטה סגולה.

והינה כאן, תודות לליאורה פינסקי, מתכון לפשטידה / מאפה בטטה סגולה.

 

מרכיבים:

מספר בטטות סגולות רחוצות היטב

תפוח אדמה אחד

קישוא אחד גדול או מספר קטנים

1-2 בצל לבן גדול

כוס בצל ירוק קצוץ

מספר עלי בזיליקום

1-2 כפות קמח חומוס (ימצק קצת – לא חובה)

מלח פלפל לפי הטעם

שומשום* ו/או זרעי ציה (אפשר גם קצח).

2-3 כפות שמן זית או אחר

 

*לזכור ששומשום אינו הכרחי, ושהוא מזון אלרגני שלא מתאים לכולם.

 

פשטידה על בסיס בטהה סגולה

 

 

הכנה:

לבשל במים את הבטטות והתפ”א חתוכים גס (אני לא מקלפת)

לאחר שהתרככו, למעוך במזלג

לרסק גס את הקישוא והבצל הלבן

לערבב הכל יחד עם שאר המרכיבים

**(למי שלא טבעוניים: להוסיף 2 ביצים וקצת גבינת רוקפור מגוררת במקום הקמח חומוס)

לחמם תנור ל 200 מעלות

להכניס הכל לתבנית פיירקס משומנת

ולזרות מעל שומשום או ציה

לאפות  45 דקות בערך

 

מתכון באדיבות ליאורה פינסקי ששיתפה את המתכון בעקבות השתתפותה בקורס מצויינות בבריאות.

תודה!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז