על נפלאות הבריאותיות של בטטות סגולות אני מדבר הרבה, וכאן קישור למי שרוצה להבין את היתרונות הבריאותיים שבאכילת בטטה סגולה.
והינה כאן, תודות לליאורה פינסקי, מתכון לפשטידה / מאפה בטטה סגולה.
מרכיבים:
מספר בטטות סגולות רחוצות היטב
תפוח אדמה אחד
קישוא אחד גדול או מספר קטנים
1-2 בצל לבן גדול
כוס בצל ירוק קצוץ
מספר עלי בזיליקום
1-2 כפות קמח חומוס (ימצק קצת – לא חובה)
מלח פלפל לפי הטעם
שומשום* ו/או זרעי ציה (אפשר גם קצח).
2-3 כפות שמן זית או אחר
*לזכור ששומשום אינו הכרחי, ושהוא מזון אלרגני שלא מתאים לכולם.
הכנה:
לבשל במים את הבטטות והתפ”א חתוכים גס (אני לא מקלפת)
לאחר שהתרככו, למעוך במזלג
לרסק גס את הקישוא והבצל הלבן
לערבב הכל יחד עם שאר המרכיבים
**(למי שלא טבעוניים: להוסיף 2 ביצים וקצת גבינת רוקפור מגוררת במקום הקמח חומוס)
לחמם תנור ל 200 מעלות
להכניס הכל לתבנית פיירקס משומנת
ולזרות מעל שומשום או ציה
לאפות 45 דקות בערך
מתכון באדיבות ליאורה פינסקי ששיתפה את המתכון בעקבות השתתפותה בקורס מצויינות בבריאות.
תודה!