פריטטות שבולת שועל, ירוקים וטחינה

מתכון לפריטטות מורינגה שבולת שועל וטחינה – ולמי שאין מורינגה, ניתן להלחליפה בכל ירק – עלים ירוקים אחרים שאוהבים.

1/2 כוס שיבולת שועל
לטחון בבלנדר ביתי.

להוסיף לתוך קערה את השיבולת הטחונה.

ולהוסיף גם:
1/2-1/3 כוס מים מינרלים
3 כפות עלי מורינגה*
3 כפות טחינה מלאה גולמית אורגנית
3 כפות גרגירי תירס מקופסא.

1  כף פלפלת אדומה חריפה
1  כפית מלח משובח

לערבב היטב.

במחבת לאדות בשמן זית כתית מעולה 1 בצל יבש גדול חתוך לפרוסות. לכסות את המחבת. לאחר 5 דקות. להוסיף את הבצל לתוך בלילת הטחינה.
לערבב היטב.
להחזיר למחבת החמה. לאחר שנוצרו בועות סביב הפריטטה, להנמיך את האש. לכסות את המחבת ולבשל 20-30 דקות.

זמן בישול עד 40 דקות על אש קטנה עם מכסה. לרוב היא מוכנה אחרי 20-30 דקות. על מנת לבדוק, צריל לנסות להוציא אותה. אם היא מתפוררת – להמשיך בבישול איטי.

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז