פסטה סויה שחורה עם טופו ומנגולד

מתכון לפסטה משעועית סויה שחורה יחד עם טופו ומנגולד.

אפשר להחליף לסוג פסטה אחר עם לא מוצאים פסטה מסויה, אבל כדאי לפסטה אחרת עתיקת חלבונים כמו מקטניות אחרת – חומוס/שעועית/אפונה…

מרכיבים:
*כמות כאן מתאימה לווק גדול. אפשר להכין גם חצי כמות במחבת יותר קטנה.

1 חב’ אטריות סויה שחורה אורגנית (יש בשופרסל מותג green למשל)
מעט שמן לטיגון (קנולה בכבישה קרה או קוקוס כבישה קרה וכד’)
2 חב’ טופו במרקם קשה, מנוגב וחתוך לקוביות
בצל גדול קצוץ דק
7-6 שיני שום כתושות
2 חב’ עלי מנגולד חתוכים לרצועות ברוחב 3-2 ס”מ
כוס כוסברה קצוצה (אפשר להחליף בריחן)
מיץ מלימון גדול
800 מ”ל עגבניות מרוסקות
להגשה – “פרמזן” משקדים טחונים ופתיתי בירה (כמות ביחס 1 על 1) ומעט מלח בריא

 

פסטה סויה טופו מנגולד

הכנה:
לבשל את האטריות לפי ההוראות (5-3 דק’ לאחר הרתיחה) ולסנן.
לטגן בצל, וכשהוא משחים להוסיף שום כתוש וקוביות טופו. לתת לטופו להשחים ולהוסיף כוסברה/ריחן מנגולד ומעט מים. לכסות ולבשל כמה דקות על אש קטנה – עד שהמנגולד מתרכך. להוסיף עגבניות מרוסקות ומלח, להביא לרתיחה ולכבות. להוסיף אטריות ומיץ לימון ולערבב בעדינות.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883
 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז