פסטה זוקיני, קינואה וטופו

מתכון ל- “פסטה” על בסיס זוקיני, יחד עם קינואה וטופו עם פסטו פטרוזיליה-נענע.

את התבשיל הבריא הזה ניתן לאכול חם או קר!

פסטה על בסיס זוקיני אם קינואה, טופו ופסטו

מרכיבים:

3 כוסות קינואה מבושלת
500 גר’ טופו חתוך לקוביות קטנות
6-5 זוקיני טריים – חתוכים לרצועות ארוכות ודקות בג’וליאני
חצי כוס עלי נענע
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס אגוזי מלך
מעט שקדים פרוסים קלויים
שמן זית בכבישה קרה
שום כתוש (7-6 שיניים לחלוקה בין השלבים לפי המפורט למטה)
מיץ מלימון שלם
מיץ מחצי תפוז חמוץ-מתוק (קליפה ירוקה)
מלח בריא ופלפל

הכנה:

להכין מראש את המרכיבים לפי הרשימה.
להקפיץ בווק את הטופו עם חצי כף שמן זית וכפית שום כתוש, מלח ופלפל (אפשר גם בתנור, 250 מעלות, 7-6 דקות).
להעביר טופו לקערה ולהקפיץ בווק לזמן קצר מאוד את הזוקיני באותו אופן (לא יותר מדקה, שיישאר קראנצ’י).
להכין את הפסטו במעבד מזון: עלי פטרוזיליה ונענע, חצי מכמות מיץ הלימון והתפוז, אגוזי מלך, חצי כף שמן זית, מלח, פלפל, כפית שום כתוש, מעט מים (פחות מרבע כוס – עד למרקם של טחינה).
להניח בקערה את הזוקיני, הקינואה והטופו, לשפוך מעליהם את שארית מיץ הלימון והתפוז. להוסיף את הפסטו והשקדים, לערבב ולאכול…

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883
 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז