פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות – הגרסה הבריאה

מתכון בריא לרוטב נהדר עבור פסטה המבוסס על עגבניות שרי צלויות.

וכדאי מאוד שגם בחירת והכנת הפסטה תהיה נכונה ובריאה!

עגבניות שרי (תמיד מנצלת כאלה שאיבדו מפריכותן), לשים בקערה עם שמן זית ושיני שום, לתבל במלח גס ורוזמרין (לא חובה).

לצלות כחצי שעה בחום 180 בערך. לתת להתקרר.

עגבניות צלויות

 

להעביר למחבת, למעוך עם מועך פירה ולהוסיף תיבול – הבן שלי הוסיף כף ממרח עגבניות, טבסקו , מלח מתובל (״התבלינים של איילת״) ופלפל שחור גרוס.

להוסיף פסטה שבושלה בנפרד (בתמונות פטוצ’יני כוסמין מלא של ניצת הדבדבן).

*מבחינה בריאותית, חשוב להקפיד על פסטה מלאה, שתהיה מוכנה ״אל דנטה״ – משמע, הכנה קצרה על מנת שהפסטה תהיה עדיין מעט קשה.

לערבב ולבשל דקה יחד לספיגת הטעמים.

רוטב עגבניות בירא לפסטה

 

הערה כללית לגבי פסטה שמוגשת ברוטב:
1. מומלץ לשים ברוטב מצקת ממי בישול הפסטה. זה מוסיף לרוטב מירקם וטעם
2. במקרה שמגישים פסטה ברוטב אין לשטוף ולשמן את הפסטה. אם תעשו זאת הרוטב לא ייצמד טוב לפסטה.

 

פסטה בריאה ברוטב עגבניות

מתכון ותמונות באדיבות אופיר ורותי יזהר שכותבת ש״נשבעת שלוקח יותר זמן לקרוא מאשר להכין״

 

תודה לאופיר ולרותי!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז