פנקייק מותסס

אני מאוד מתעניינת באוכל מותסס ומאוד אוהבת פנקייק אז שמצאתי את השילוב של שניהם הייתי בשמיים.

אוכל מותסס מאוד טוב לנו. אנחנו שומעים הרבה על אוכלוסיית החיידקים הטובים שאותם צריך לעודד בכדי שמערכת העיכול תתפקד בהצלחה וכשזה קורה ההשפעה ניכרת על הגוף כולו , הנה כמה יתרונות של האוכל המותסס: האוכל מתעכל וניספג ביתר קלות בגוף מרפא בעיות בעיכול כעצירות ושילשול. תומך במערכת עיכול בריאה, מגן על הגוף ממחלות ועוד…

לפנקייק המותסס קוראים Uttapam הוא מאוד דומה לדוסה שאותה אנחנו יותר מכירים, אבל יותר עבה ורך, הירקות והתבלינים מתווספים לבלילה ויוצרים פנקייק משביע וטעים. לפנקייק במתכון הנוכחי אנחנו מוסיפים תבלינים הודים אבל עם דמיון אפשר להמיר את הטעם עם תבלינים אחרים.

UTTAPAM   מרכיבים ( כ 20 פנקייק):

2 כוסות אורז בסמטי חום  1 כוס עדשים ( כל סוג שהוא ), 1 כף חילבה, 1 כף גאראם מסאלה (להשיג בחניות תבלינים), 1 כפית מלח הימליה,  2 כפות חמאת גיי או שמן קוקוס, 2 עגבניות, 1 בצל אדום, 2 צ׳ילי ירוק חתוך דק.

אופן ההכנה :

להשרות אורז בקערה עם מים נקיים. להשרות עדשים עם החילבה בקערה עם מים נקיים.  להשרות במשך הלילה.

למחרת לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לבלנדר יחד עם העדשים והחילבה והמים שבו הושרו.

להעביר את הבלילה לקערה גדולה או צינצנת, להוסיף מלח ולכסות, להניח בצד בטמפרטורת החדר 12-24 שעות לתסוס (עד שהבלילה עלתה למעלה וקיבלה ריח חמצמץ).

במחבת לחמם שמן עם להבה בינונית להוסיף 1/2 כוס מהבלילה ובמהירות למרוח במעגל, להוסיף מעט שמן קוקוס או חמאת גיי, מלח, בצל קצוץ, עגבניות, פלפל ירוק, וקמצוץ מתבלין הגארם מסאלה.

כעבור 5 דקות להפוך את הפנקייק ולהמשיך לבשל.

אפשר גם לאכסן  ולאכול במקום פיתה .

לבריאות

דנה סמור שייפית טבעונית ומדריכת בישול טבעוני מבריא נייד 052-5118409

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז