פנקייק כוסמת

מתכון מפנק ביותר של פנקייק עם מרכיבים בריאים יותר מהרגילים. לא שיא הבריאות, אבל טעים-טעים!

 

המרכיבים:

300 מ"ל חלב קוקוס

140 גרם קמח כוסמת

30 גרם שיבולת שועל דקה

30 גרם שמן קוקוס מומס, עוד טיפה לטיגון

1 כף סוכר קוקוס

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום או סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

קורט מלח

 

לרוטב השוקולד : 280 מ"ל חלב קוקוס, 4 כפות קקאו טבעי, 70 גרם סוכר קוקוס, קורט מלח, 1 כפית קמח טפיוקה/ קורנפלור

להגשה : בננה

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל מצרכי הפנקייק לתערובת אחידה.

לחמם מחבת ולשפוך את מרכיבי הרוטב, לערבב לסירוגין במשך 8-10 דקות עד שנהיה במרקם קרמי.

לחמם כף שמן קוקוס במחבת לפנקייקים בחום בינוני. כשהמחבת חם והשמן הומס, נמזוג את תערובת הפנקייקים לפי הגודל הרצוי. נטגן 4-5 דקות צד אחד, נהפוך לצד השני ונטגן עוד 2-3 דקות. נמשיך עד שנסיים את התערובת.

להגיש חם עם בננה חתוכה ורוטב שוקולד מעל.

 

ותודה רבה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון!

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז