מתכון מפנק ביותר של פנקייק עם מרכיבים בריאים יותר מהרגילים. לא שיא הבריאות, אבל טעים-טעים!
המרכיבים:
300 מ”ל חלב קוקוס
140 גרם קמח כוסמת
30 גרם שיבולת שועל דקה
30 גרם שמן קוקוס מומס, עוד טיפה לטיגון
1 כף סוכר קוקוס
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום או סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
לרוטב השוקולד : 280 מ”ל חלב קוקוס, 4 כפות קקאו טבעי, 70 גרם סוכר קוקוס, קורט מלח, 1 כפית קמח טפיוקה/ קורנפלור
להגשה : בננה
אופן ההכנה:
לערבב את כל מצרכי הפנקייק לתערובת אחידה.
לחמם מחבת ולשפוך את מרכיבי הרוטב, לערבב לסירוגין במשך 8-10 דקות עד שנהיה במרקם קרמי.
לחמם כף שמן קוקוס במחבת לפנקייקים בחום בינוני. כשהמחבת חם והשמן הומס, נמזוג את תערובת הפנקייקים לפי הגודל הרצוי. נטגן 4-5 דקות צד אחד, נהפוך לצד השני ונטגן עוד 2-3 דקות. נמשיך עד שנסיים את התערובת.
להגיש חם עם בננה חתוכה ורוטב שוקולד מעל.
ותודה רבה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון!