פלפלים ממולאים באורז וירקות

מצרכים
- 8 פלפלים אדומים / צהובים / כתומים , להוריד את הכיפה (בערך בעובי של 1 ס"מ ולשמור בצד) ולנקות את הגרעינים והעורקים הלבנים.
- 1 כוס אורז מלא, לשים בקערה ולהשרות במים רותחים כחצי שעה, לסנן.
- 3 בצלים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 גזרים קלופים ומגורדים גס בפומפיה
- 6 עגבניות בשלות מגרדות בפומפיה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- אפשר להוסיף ירקות קשים שאתם אוהבים - קישוא, שומר, כרובית חתוכים לקבויות קטנות.
- שמן זית - 6 כפות
- חצי כף זרעי כוסברה כתושים
- 3 כפות מייפל - לא חובה
- מלח ים
אופן ההכנה
  1. מדליקים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה או סיר שטוח שמים את שמן הזית מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף - כ 5 דק'.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים מערבבים כדקה.
  4. מוספים את כל הירקות ללא העגבניות וממשיכים לטגן כמה דק' נוספות.
  5. מוסיפים את העגבניות פטרוזליה ומלח + חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהאורז כמעט מוכן.
  6. מצננים מעט את תערובת המילוי טועמים ומתקנים טיבול, אם חסר לכם מתיקות הוסיפו בשלב זה את המייפל
  7. ממלאים את הפלפלים, עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש.
  8. מסדרים את הפלפלים בעמידה בתבנית ואופים בתנור כחצי שעה עם נייר כסף מעל.
  9. מורידים את נייר הכסף ואופים כחצי שעה נוספת עד שהפלפלים מתחילים להשחים.

תודה לדני על המתכון - היה טעים מאוד!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז