פלפלים חריפים מוחמצים

מתכון להכנת פלפלים חריפים מוחמצים

מרכיבים:

10 פלפלונים חריפים

כפית מלח בריא

1/4 כוס חומץ תפוחים

צנצנת מעוקרת…

 

הכנה: 

״מאדים״ בשמן זית כתית מעולה במחבת מכוסה את הפלפלונים החריפים, עד אשר הצבע הופך מירוק לחקי.

הירוק הופך לחקי בערך כעבור כ10 דקות. מדי פעם יש להפוך את הפלפלונים מצד לצד כדי לקבל חריכה בכל הצדדים. ובמקביל מתקבל שינוי הצבע. החריכה איננה חשובה. שינוי הצבע כן. שינוי הצבע מראה שהפלפלונים מוכנים. החריכה מאפשרת קילוף למעוניינים בזה.

מכניסים את הפלפלונים לצנצנת מעוקרת יחד עם המלח והחומץ.

יש למלא את הצנצנת בשמן זית ולסגור.

הכנת הפלפלים בצנצנת מאפשרת ליהנות מהם למשך זמן ארוך, וגם להרוויח את התועלות הבריאותיות של תהליך הכבישה/החמצה. בנוסף, ניתן להשתמש בשמן הארומטי המיוחד למטרות בישול נוספות.

במידה ומעוניינים לאכול מיד, מטפטפים מיץ לימון טרי או חומץ תפוחים על הפלפל בצלחת.

 

מתכון באדיבות מלכה גורן לוי

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז