פלאן לימון עם רוטב אוכמניות-תפוז

מתכון לפלאן לימון בריא וטעים. או במילים אחרות – פאי לימון.

*כמות ל-6 מנות בקוטר 6 ס”מ בתבנית סיליקון.

מתכון לפאי לימון בריא

מרכיבים:

2 כוסות חלב אורז

3/4 כוס מיץ לימון + קליפת חצי לימון מגוררת דק (אם אוהבים טעם קצת מריר, אם לא – לוותר על זה)

4 כפות סירופ מייפל טבעי 

5 כפות קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

קצה כפית אבקת כורכום. זה לצבע, לא חייבים אבל זה יפה 🙂

2/3 כוס מים + 2 כפות גדושות פתיתי אגר-אגר

הכנת הפלאן:

לבשל בסיר קטן או פינג’ן 2 כפות אגר-אגר עם כוס מים רותחים. להרתיח תוך ערבוב למשך 5 דקות ולכבות.

לערבב בסיר אחר – חלב אורז, מיץ (ואם רוצים גם גרידת) לימון ומייפל. להוסיף בהדרגה תוך ערבוב עם מזלג/מטרפה ידנית את הקורנפלור (או לערבב אותו קודם עם חצי מכמות חלב האורז). לבשל תוך ערבוב על אש קטנה-בינונית למשך כמה דקות, עד שהתערובת נעשית סמיכה (ובמילים אחרות: פודינג לימון :-). אחרי כיבוי האש להוסיף שמן קוקוס וכורכום ולערבב היטב. להוסיף תמיסת אגר-אגר ולערבב היטב. לשפוך על התחתית ולהכניס למקרר לכמה שעות.

מרכיבים ואופן הכנת הרוטב:

2 כפיות גדושות ריבת תפוז סנט דלפור (ללא סוכר, עם קליפות תפוז). אם רוצים טעם פחות מריר אפשר עם ריבת פירות יער או תות.

1 כוס אוכמניות טריות או מופשרות

3 כפות מים רותחים

לערבב ריבה ומים ולהוסיף את האוכמניות

*לפזר למעלה אגוזי לוז או שקדים גרוסים ומעט גרידת קליפת לימון.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז