פירה דלעת יפנית

מתכון מדליק ובריא לפירה דלעת יפנית.

פירה דלעת יפנית עם שקדים וקוקוס
.

מרכיבים:

2 דלעת יפנית
ראש שום
מעט שמן קוקוס בכבישה קרה
1 כפית גדושה שקדיה (או יותר אם רוצים יותר טעם וסמיכות)
מלח בריא  ופלפל
מעט שקדים פרוסים קלויים

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים את הדלעות לפרוסות גדולות ומרוקנים גרעינים.
מניחים על תבנית את ראש השום (שלם) ואת פרוסות הדלעת (עם הקליפה) ומכסים אותן (ולא את השום) בשכבה דקה של שמן עם מברשת סיליקון.
אופים כ-25 דק’ או עד שהדלעת מתרככת, ולסיום מוסיפים 3-2 דקות על מצב גריל להשחמה קלה (לא הכרחי אבל מוסיף לטעם).
מצננים מעט ומפרידים את חתיכות הדלעת מהקליפה עם כפית.
מועכים עם מזלג ומוסיפים את השום – שאמור לזרום מתוך הקליפה עם מעיכה קלה (כמה שיניים שרוצים, אפשר את כולן או פחות).
מוסיפים שקדיה, מלח ופלפל ומערבבים.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז