פילאף דוחן

 

(למי שבתהליך דיאטת אורז, המתכון מתאים בתלות בכמות האגוזים והזרעונים שמוסיפים למתכון)

חומרים:

300 גר' דוחן

1 כף שמן זית כתית מעולה…

צרור בצל ירוק (חלקים לבנים וירוקים) קצוץ

שום כתוש  לפי הטעם (אני אוהבת הרבה)

1 כפית ג'ינג'ר כתוש (כמובן שאפשר יותר)

1 פלפל אדום או כתום (הצבע, למען הרושם בעיקר) קצוץ

גרידת קליפת תפוז מתפוז אחד מיץ מתפוז אחד

1/2 2  כוסות מים

2 כפיות שמן שומשום מכבישה קרה

125 גר' תמרים ללא חרצנים קצוצים

125 גר' אגוזי קשיו קלויים

2 כפות גרעיני דלעת

מלח בריא

פלפל

 

אופן ההכנה:

1. שמים את הדוחן במחבת גדול על אש בינונית כ-4-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהגרגרים מתחילים להתפוצץ.

2. לחמם את השמן בסיר, לטגן את הבצל, שום, ג'ינג'ר, פלפל, כשתי דקות, עד שהכל מתרכך. מוסיפים את הדוחן הקלוי והמים.

3. מוסיפים את גרידת ומיץ התפוז ומתבלים.

4. מביאים לרתיחה, מורידים את חום האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.  להוריד מהאש, להוסיף את התמרים ושמן השומשום לערבב, לכסות ולהמתין כ-10 דקות.

5.  לערבב את אגוזי בקשיו ולפזר את זרעי הדלעת ממעל.

בתיאבון / "לשובע"

נילי הלפרין

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז