פילאף אורז בר, אגוזי פקאן ופירות גוג’י

מתכון להכנת פילאף אורז בר, אגוזי פקאן ופירות גוג’י, מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן. אומנם אורז בר אינו בדיוק סוג של אורז, ואפילו לא סוג של דגן מבחינה בוטנית, אבל זה לא מונע מאורז בר להיות מזון צמחי משביע ומזין.

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 45 דקות

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ כוס כרשה, קצוצה

1 גזר, קצוץ

2 גבעולי סלרי, קצוצים

¾ כוס אורז חום

¼ כוס אורז בר או אורז אדום ווהאני

עשבי תיבול טריים (רצוי רוזמרין וטימין)

קורט מלח ים

2 כוסות מים

1/3 כוס פירות גוג’י מיובשים

1/3 כוס אגוזי פקאן, קצוצים וקלויים

פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

 

הסבר הכנת פילאף אורז בר

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית ומאדים קלות את הכרשה, הגזר והסלרי. מוסיפים את האורז, עשבי התיבול והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על להבה קטנה עד שהאורז מתרכך.
כשהאורז מוכן, מוסיפים את פירות הגוג’י, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 303, פחמימות: 45.3 ג’, סיבים תזונתיים: 4.1 ג’, חלבונים: 7.3 ג’, שומנים: 11.1 ג’

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 84 מ”ג, סידן: 65 מ”ג.

 

באדיבות הוצאות ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז