פטריות מוקפצות – שף בוקששתר

מרכיבים:

חבילה פטריות שימג'י, או "פטריות יער"

4 פטריות פורטבלו בינוניות

מיץ מלימון שלם

כפית רוטב סויה איכותי ( אפשר דל נתרן או ללא גלוטן לפי המצב הבריאותי).

כפית שמן זית

מעט מלח

מעט אבקת צ'ילי חריף

 

הכנה:

את הפטריות הגדולות פורסים, את הקטנות רק חותכים מהשורש.

בווק חם ויבש, מקפיצים את הפטריות עד שהן חרוכות ויוצקים מיץ לימון. מניחים למיץ להתאדות, מוסיפים שמן זית, סויה ומלח בעדינות, ממש מעט. אם רוצים בוזקים מעט צ'ילי ומחלקים למנות.

 

תמונה באדיבות הצלם:  יורם אשהיים

ותודה רבה לשף צחי בוקששתר על המתכון

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז