פודינג שוקולד צ’יה

מתכון בריאות להכנת פודינג שוקולד צ’יה.

כך מתארים ד״ר דין ועאיישה שרזאי בספרם ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ את זרעי הצ׳יה ואת המתכון:
״בדרום אמריקה זרעי צ’יה נחשבו יקרים בגלל ערכם התזונתי עד שבאזורים מסוימים השתמשו בהם ככסף. לוחמי המאיה השתמשו בהם כמקור אנרגיה. בשפת המאיה פירוש המילה “צ’יה” הוא “כוח”. זרעי צ’יה מעניקים אומגה 3, שמספקת שומן בריא למוח, וכן נחושת ואבץ, מינרלים הכרחיים לתפקוד אנזימים במוח. שוקולד מעניק יתרונות קוגניטיביים רבים. ״

כמויות להכנת 3-2 מנות

½1 כוס חלב שקדים לא ממותק
1/3 כוס זרעי צ’יה
¼ כוס אבקת קקאו RAW
½ כפית קינמון או תמצית וניל
¼ כפית מלח ים
4 דבלים מושרות במים חמים ומעוכות למחית, או 3-2 כפות ממתיק אריתריטול.

 

דרך ההכנה להכנת פודינג שוקולד צ׳יה

ערבבו את כל המרכיבים בקערה, פרט לממתיק, עד לתערובת אחידה. הוסיפו את הממתיק לפי טעמכם. העבירו לקעריות זכוכית וכסו.

צננו במקרר ללילה או 3 שעות לפחות.

שאריות יש לשמור מכוסות במקרר עד 3 ימים, אך פודינג זה טוב כאשר הוא טרי.

הגישו מצונן וקשטו באוכמניות.

 

באדיבות הוצאת ספרים ״פוקוס״

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז