פודינג קוקוס עם אננס

מתכון להכנת פודינג בריא עם מרקם קרמי על בסיס קוקוס ותוספת אננס. אבל עם כל הכבוד לנותני הטעם העיקריים, זרעי צ׳יאה ופשתן הם המרכיבים העיקריים במנה הזו.

ד״ר בולדוויץ, שמתוך ספרו מובא כאן המתכון, רושם עליו כך: ״אנחנו אוהבים את השילוב הטרופי של אננס וקוקוס, אך ניתן להמיר את האננס באפשרויות אחרות כמו 30 יחידות פטל או ¼ כוס אוכמניות״.

רשימת המרכיבים לכ- 2 מנות

2 כוסות חלב שקדים לא ממותק

¼ כוס זרעי צ’יה

2 כפות זרעי פשתן טחונים

1 כף סירופ מייפל 100% (לא חובה)

2 כפות שבבי קוקוס לא ממותק

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קוביות אננס

1 תמר קצוץ

איך מכינים

להניח בצנצנת גדולה עם מכסה את חלב השקדים, זרעי הצ’יה, זרעי הפשתן הטחונים, סירופ המייפל (לא חובה) ותמצית הווניל ולנער היטב לשילוב המרכיבים. להניח במקרר 20 דקות, להוציא ולנער בשנית. להניח שוב במקרר 30 דקות לפחות או אפילו ללילה.
לחלק לשתי קערות, לערבב את הקוקוס לתוך הפודינג ולהוסיף את האננס והתמר הקצוץ מלמעלה.

טיפ לדרך:
אפשר להכין את הפודינג בערב במכל זכוכית עם מכסה, להוסיף את שאר המרכיבים בבוקר ולקחת את המנה איתכם בבקרים עמוסים!

 

המתכון מתוך הספר המומלץ ״מהפיכת המיקרוביום״ באדיבות הוצאת ״פוקוס״

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז