פאלק פניר טבעוני

יערה כותבת על המתכון שלה לפלק פניר: ישנן גרסאות  שונות ומתכונים למאכל ההודי הידוע הזה שמעולם לא אכלתי כי במקור הוא עם גבינה. אז ניסיתי גרסה משלי, לא יודעת אם דומה למקור אבל יצא מגניב. 🙂 ובריא ????

מרכיבים:
1 כרישה גדולה לחתוך לאורך ולחצאי עיגולים קטנים
3 בצלי וגבעולי בצל ירוק – חתוכים דק
8 שיני שום חתוכות קטן או כתושות
1 כף ג’ינג’ר טרי מגורר דק
1 כוס כוסברה קצוצה
1 עגבניה גדולה רכה חתוכה לקוביות קטנות
3 חב’ עלי תרד (אני גיוונתי עם תרד בשילוב עם עלי סלק, ואפשר גם עם מנגולד) – כמות שממלאה סיר גדול לפני הבישול
1 כף אבקת כמון
1 כף אבקת קארי
מעט אבקת צ’ילי חריף
*חשוב להשתמש בתבלינים טריים ואיכותיים, רצוי אורגנים
מלח בריא
2 חב’ טופו מנוגב וחתוך לקוביות קטנות
1 כוס קשיו
מעט שמן קוקוס
1 כף שקדיה
2/3 כוס מים
מיץ מלימון שלם
מעט שקדים פרוסים קלויים במחבת
מעט רצועות קוקוס קלויות במחבת

פלק פניר טבעוני

 

הכנה:
לבשל תרד בסיר גדול מכוסה עם 2/3 כוס מים כ-15 דקות או עד שמתרכך (אש קטנה אחרי הרתיחה).
בזמן שהתרד מתבשל – לטגן בווק עם כף שמן קוקוס את הכרישה, הבצל הירוק והשום, תוך ערבוב. כשהם מתחילים להשחים להוסיף תבלינים וג’ינג’ר ולערבב על אש בינונית. להוסיף קשיו וטופו ולערבב עד שהטופו סופג את התערובת. להוסיף כוסברה קצוצה, עגבניה ומלח ולערבב עד שמתרככים.
לרסק את התרד המבושל עם בלנדר ידני, להמליח, ולהוסיף אליו את התערובת שבווק. לערבב היטב, להוסיף כף שקדיה ומיץ לימון ולעדכן תיבול אם צריך.
להגיש עם אורז ועם שקדים וקוקוס קלויים.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז