פאי קרם טופו משי לימוני עם פירות יער

מתכון לפאי אישי עם קרם טופו משי לימוני ופירות יער

פאי טופו משי לימוני

מרכיבים לכ-8 עוגות בקוטר 12 ס”מ:

בצק:
2 כוסות קמח שקדים
2 כוסות קוואקר דק
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סילאן
גרידת לימון
מעט מים חמים (כחצי כוס)

מילוי:

*שכבה תחתונה:
2 חב’ טופו משי (התכלת של סילקן)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה / שקדים
גרידת לימון שלם
מיץ לימון

*שכבה עליונה:
2 כוסות פירות יער
1 כוס מים + כף פתיתי אגר אגר
3-2 כפיות תרכיז סיידר תפוחים (או יותר לאוהבי מתוק)
4 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

*טוויסט מדליק: לרפד את תחתית הבצק האפויה בשכבה של מרציפן איכותי (עם סוכר או עם תחליף סוכר)

הכנה:

לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.

להכין את הבצק: לרסק את כל המרכיבים היבשים בפולסים ולהוסיף בהדרגה את הסילאן מומס במים, עד שמתקבל בצק רך. לשמן תבניות ולרפד שכבה דקה בכל תבנית. לאפות 15-12 דקות.
לצנן את התחתיות ולהכין שכבה תחתונה של מילוי:
להניח במעבד מזון את הטופו והמשקה סויה / שקדים. להפעיל ולהוסיף בהדרגה את אבקת הפודינג ולאחר מכן את גרידת הלימון. להמתיק במעט סירופ מייפל טבעי או סילאן אם יש צורך.
למרוח שכבה דקה מהמילוי בכל תבנית, ולהשאיר שקע במרכז. לצנן במקרר ולהכין שכבה עליונה:
לבשל כוס מים עם כף אגר אגר. להביא לרתיחה ולערבב על אש קטנה חמש דקות נוספות.
לכבות ולהוסיף 3-2 כפיות תרכיז סיידר תפוחים טבעי, רסק תפוחים, מעט מיץ לימון ופירות יער. לערבב בעדינות וכשהתערובת מתחילה להסמיך להניח בכף מעל שכבת הקרם.
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז