מתכון מפנק ובריא לפאי מנגו עם פטל
מרכיבים:
*ל-7 תבניות אישיות בקוטר 12 ס”מ
2 כוסות גרנולה משובחת וקראנצ’ית
1 כוס שקדים קלופים טחונים
3 מנגו מאיה (כתום) רכים
1.5 כוסות פטל אדום מופשר
1 טופו משי לקינוחים
1 כוס נוזל קוקוס מופחת שומן
3 כפות אגר אגר
סירופ מייפל טבעי (לפי הטעם)
הכנה:
תחתית:
לטחון במג’ימיקס גרנולה ושקדים (טחונים מראש). להוסיף חצי כוס פטל יחד עם המיץ שלו – בהדרגה עד שנוצר מרקם של בצק. אם יש צורך – להוסיף מעט מים חמים.
לשטח את הבצק בתבניות אישיות בקוטר 12 ס”מ. אפשר לאפות כמה דקות, אפשר לא.
מילוי:
לחמם נוזל קוקוס עם אגר אגר. לערבב על אש קטנה 5 דקות אחרי הרתיחה. להניח לקרר מעט.
לרסק במג’ימיקס מנגו וטופו משי, להוסיף נוזל קוקוס שהסמיך עם האגר אגר ולהמתיק בסירופ מייפל אם רוצים, כמות לפי הטעם האישי, אני הוספתי 2 כפות. לרסק לתערובת אחידה.
להעביר לקערה חצי מהכמות, להוסיף למג’ימיקס את הפטל ולרסק לתערובת אחידה.
למלא את התבניות ולקרר.
*הקישוט – לשמן חתכן עוגיות ולהניח במרכז התבנית. למלא מבפנים מילוי אחד ומבחוץ את המילוי השני.
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883